Algemene tips voor het gebruik van Zaurus Afdrukken

Hieronder vind je een aantal tips die het videobellen met Zaurus beter kunnen laten verlopen.

• Indien mogelijk, gebruik een netwerkkabel ipv wifi. Videobellen vereist veel data en een bekabelde vebinding is over het algemeen sneller en stabieler.
  • Gebruik geen Internet Explorer. Deze wordt al lang niet meer ondersteunt door Microsoft en is dus geen goed platform voor de nieuwste technieken. Hoewel Zaurus met meerdere browsers kan werken, hebben wij het platform ontwikkeld met de browsers Chrome of Firefox in het achterhoofd. Voor de beste werking raden we deze dan ook aan.
  • Tegenwoordig heeft nagenoeg iedereen een wifi verbinding in huis. Hoewel het wifisignaal wel overal in huis kan komen, wilt het niet zeggen dat het overal even snel is. Ga dichter bij het modem zitten. Hierdoor is de kans op verstoring door tussenliggende objecten of muren minder.
  • Zorg ervoor dat andere personen in het huis geen zwaar gebruik maken van internet. Alles wat een constante belasting van het internet vraagt zou idealiter even gestopt moeten worden. Dit zijn dingen als Netflix, Youtube en online spelletjes.
  • Herstart je model eens. Ook modems hebben een processor en geheugen die vol kunnen lopen waardoor een verbinding trager kan worden.
  • Gebruik op mobiele apparaten zoals tablets en mobiele telefoons: Als problemen met de verbinding aanhouden dan kan het een idee zijn om Zaurus op de smartphone of tablet te gebruiken.
    Omdat de iOS en Android apps speciaal voor deze apparaten ontwikkeld zijn kunnen ze vaak vloeiender lopen dan de browser versie omdat die met een breed scala apparaten moet kunnen werken.
    De apps voor smartphones en tablets kunnen gewoon uit de Play Store of App Store gedownload worden.