Ik heb een probleem met geluid Afdrukken

Het komt weleens voor dat er problemen zijn met het geluid. Hieronder hebben wij een lijstje met de meest voorkomende problemen, en de oplossingen daarvoor

INHOUDSOPGAVE

De andere partij hoort mij niet (MacOS)

Het kan voorkomen dat de andere partij in een gesprek jou niet kan horen. Een mogelijke oorzaak hiervoor in macOS is dat het apparaat voor geluidsinvoer (de microfoon) niet als 'aanwezig' wordt herkend door je computer.

Controleer in “Systeemvoorkeuren > Geluid > Uitvoer” of er een microfoon wordt getoond in het overzicht - en zo ja, of dit inderdaad de microfoon is die je wilt gebruiken. Wanneer de gewenste microfoon niet getoond wordt in het overzicht, is vaak een herstart van je computer voldoende om dit te rectificeren.

Galmend of echoënd geluid

Het komt wel eens voor dat een van de partijen zichzelf terughoort. Dit komt vaak doordat de andere partij het geluid te hard heeft staan.Hierdoor vangt de microfoon dat geluid op en stuurt dit weer terug naar degene die het zei.

In de balk hieronder zie je het schijfje waar de volume mee geregeld kan worden. Het kan zijn dat deze verborgen is, maar dan moet je de muis even over het videobeeld bewegen en dan komt deze tevoorschijn.