Een whiteboard is een digitaal tekenbord waar je met meerdere deelnemers tegelijk op kan tekenen.

Alle deelnemers kunnen op hetzelfde bord tekenen en annoteren. Daarnaast kunnen er afbeeldingen en PDFs toegevoegd worden, die dan door alle deelnemers bewerkt kunnen worden.

In Zaurus heeft iedere spreekkamer die door iemand met een betaald abonnement is aangemaakt de mogelijkheid om een whiteboard te gebruiken. Dit whiteboard is dan uniek voor iedere spreekkamer. Je kunt hem benaderen via de knop met het label 'Whiteboard'. Deze is naast de 'Start Videogesprek'-knop te vinden.

Je kunt de whiteboard-knop ook gebruiken tijdens een videogesprek. Hij zit dan naast de optie om je camera aan of uit te zetten, zie onderstaand voorbeeld.

Als je op de knop klikt zal er een whiteboard geopend worden, of, als er al eentje was, zal die opnieuw geopend worden. Eventuele eerdere tekeningen en annotaties zullen er nog staan, indien deze niet gewist waren alvorens het whiteboard was gesloten.

Klik hier voor uitleg over de verschillende opties die in het whiteboard aanwezig zijn.