Het whiteboard Afdrukken

INHOUDSOPGAVE

Wat is een whiteboard?

Een whiteboard is een digitaal tekenbord waar je met meerdere deelnemers tegelijk op kan tekenen.

Alle deelnemers kunnen op hetzelfde bord tekenen en annoteren. Daarnaast kunnen er afbeeldingen en PDFs toegevoegd worden, die dan door alle deelnemers bewerkt kunnen worden.

In Zaurus heeft iedere spreekkamer die door iemand met een betaald abonnement is aangemaakt de mogelijkheid om een whiteboard te gebruiken. Dit whiteboard is dan uniek voor iedere spreekkamer. Je kunt hem benaderen via de knop met het label 'Whiteboard'. Deze is naast de 'Start Videogesprek'-knop te vinden.

Je kunt de whiteboard-knop ook gebruiken tijdens een videogesprek. Hij zit dan naast de optie om je camera aan of uit te zetten, zie onderstaand voorbeeld.

Als je op de knop klikt zal er een whiteboard geopend worden, of, als er al eentje was, zal die opnieuw geopend worden. Eventuele eerdere tekeningen en annotaties zullen er nog staan, indien deze niet gewist waren alvorens het whiteboard was gesloten.

Afbeelding invoegen

Om een afbeelding in te voegen moet je op deze knop drukken:

Er zal een bestand-verkenner geopend worden waar je de afbeelding mee kunt selecteren. Druk vervolgens op 'Openen' en de afbeelding wordt over het whiteboard geplaatst. In eerste instantie zal deze er nog niet staan. Je zult boven de afbeelding 3 knoppen zien:

Met de eerste twee knoppen bepaal je hoe de afbeelding op het whiteboard geplaatst zal worden. Met 'Annuleren' kan je stoppen met de afbeelding op het whiteboard plaatsen.

Gebruik de knop 'Tekenen' als je de afbeelding wilt bewerken. Je kunt dan op de afbeelding tekenen, of juist delen uitgummen.

Je kan de afbeelding ook als achtergrond toevoegen. Op deze manier kan je over de afbeelding heen tekenen, maar je kunt geen delen van de afbeelding uitgummen.

Het whiteboard accepteert afbeeldingen die aan de volgende specificaties voldoen:

• De afbeelding is niet groter dan 5MB.
  • Het bestand is een png, jpg, jpeg, gif, tiff, bmp of webp

PDFs toevoegen

Het is ook mogelijk om een pagina uit een PDF bestand toe te voegen.

Druk op de knop om een afbeelding toe te voegen, en selecteer het gewenste PDF-bestand. Druk op 'Openen'. Vervolgens zal je een menu zien waarin je kunt aangeven welke pagina toegevoegd moet worden. Kies de pagina die toegevoegd moet worden en druk op 'Upload naar whiteboard.'

Vanaf dat moment zal de pagina uit de PDF hetzelfde werken als een normale afbeelding.

Wat doen de verschillende knoppen?

Wanneer je het whiteboard opent zal je gelijk allemaal knoppen zien:

Hieronder leggen we even in het kort uit wat ze allemaal doen:

Met deze knop vergrendel je de werkbalk voor jezelf zodat je niet per ongeluk nog aanpassingen maakt. De knop zal veranderen naar de knop hieronder.

Heb je je werkbalk vergrendeld en wil je deze weer ontgrendeld hebben, druk dan hierop.

Met deze knop kan je het whiteboard opslaan als een afbeelding. Deze afbeelding zal dan in de spreekkamer geplaatst worden waar iedereen in de spreekkamer deze kan downloaden.

Met deze knop kan je het whiteboard weer leegmaken. Alles wordt gewist. Omdat dit erg ingrijpend kan zijn, hebben we een extra bevestiging nodig dat dit gedaan mag worden. De knop verandert na het klikken in een andere knop die nogmaals ingedrukt moet worden om het definitief te maken.

Ongedaan maken / opnieuw doen.
Met de 'ongedaan maken' knop kan je, zoals de naam al zegt, een actie ongedaan maken. Mocht je daarna toch spijt hebben dat je dat gedaan hebt, dan kan je de 'opnieuw' knop gebruiken. Deze herhaalt dan de laatste actie.

Gebruik deze knop als je even niet wilt tekenen.

Met deze knop kan je een deel van het whiteboard selecteren en dan het geselecteerde deel verplaatsen naar een ander deel van het whiteboard (of juist de selectie verwijderen).

Als je het verplaatst, vergeet dan niet om nog even op 'Plaatsen' boven het geselecteerde deel te klikken om de verplaatsing definitief te maken.

Gebruik deze knop om vrij te tekenen.

Gebruik deze knop om rechte lijnen te zetten.

Gebruik deze knop om een pijl te maken.

Deze knop zorgt voor een pijl met twee punten.

Gebruik deze knop om vierkanten of rechthoeken te tekenen.

Met deze knop kan je cirkels maken.

Met deze knop kan je een tekstveld maken. Met de slider kan je de lettergrootte aanpassen. Het tekstveld zelf past zichzelf aan aan de grootte van de ingevoerde tekst.

Met deze knop kan je gummen op het whiteboard. Het werkt hetzelfde als vrij tekenen, maar in plaats van iets neer te zetten kan je het wissen.

Met de slider kan je de dikte van de lijnen, of de grootte van de tekst in de tekstvelden aanpassen. Met het gekleurde vierkantje kan je de kleur van de lijnen/tekst aanpassen.

Gebruik deze knop om afbeeldingen in te voegen. Omdat je hier nogal wat opties hebt, hebben we hier een apart artikel voor aangemaakt. Deze kan je hier vinden.

Gebruik deze knop om de werkbalk te verbergen.