Chatberichten Afdrukken

Behalve videobellen kan je ook via de chat een gesprek met iemand voeren. Dit is erg eenvoudig door gewoon een bericht te typen en deze te versturen, maar we hebben ook een aantal extra opties.

INHOUDSOPGAVE

Chatberichten versturen

We leggen eerst uit hoe je een chatbericht verstuurd. Om te beginnen kan je in onderstaand veld een bericht tikken en versturen met de 'stuur' knop. Je kan echter nog meer met je bericht doen dan alleen versturen. Waar de koppen zitten, dat kan je zien in het onderstaande plaatje.

1. Invoerveld

Het invoerveld kan je gebruiken om het te versturen bericht in te tikken.

2. Stuur

De stuur-knop verstuurd het bericht.

3. Bijlage toevoegen

Met deze knop kan je bijlages toevoegen. Lees dit artikel voor meer informatie daarover.

4. Emoticon

Soms wil je je bericht gewoon opleuken met een emoticon. Klik hier om er een toe te voegen.

5. Sturen met enter

Normaal gesproken zorgt de knop 'enter' op je toetsenbord ervoor dat je naar de volgende regel gaat. Wanneer je dit vinkje aanvinkt zal 'Enter' ervoor zorgen dat je bericht gelijk verstuurd wordt.

6. Leeftijd aan bericht toevoegen

Berichten blijven normaal gesproken gewoon in het overzicht staan. Soms type je een bericht wat je liever niet laat staan, zoals een bericht met persoonsgegevens van een patiënt. In dit geval kan je beter een leeftijd meegeven aan het bericht. Hierdoor zal het bericht automatisch verwijderd worden wanneer deze leeftijd bereikt is. Om dit in te stellen moet je eerst op het zandlopertje klikken. Daarna verschijnt onderstaand menu:

Stel het getal in op het aantal minuten/uren/dagen dat het bericht mag blijven staan, en kies daarna minuten, uren, of dagen.

Wanneer het naar wens is ingesteld kan je op 'Klaar' klikken om de leeftijd aan het bericht te hangen.

Zodra je het bericht met de leeftijd verstuurd zal de ingestelde leeftijd-optie verdwijnen zodat het volgende bericht niet ook een leeftijd hebt.

Iemand taggen

Soms vereist een bericht net wat meer aandacht van (één van) je gesprekspartners. Door ze te taggen in je bericht kun je dit aangeven.

Je kunt je gesprekspartners taggen door in je bericht een ‘@’ teken te typen. Op het moment dat je dat doet verschijnt er een venster met de gesprekspartners van het huidige gesprek.

Selecteer het persoon wat je wilt taggen en je zal de naam dikgedrukt in het bericht te zien krijgen.

Als je iemand tagt krijgt deze persoon een e-mail waarin staat dat hij / zij getagged is in een bericht (indien ze ervoor hebben gekozen om zulke meldingen per mail te ontvangen).

In een groepsgesprek heb je ook de optie om alle deelnemers te taggen, met de @all tag. Alle gesprekspartners krijgen dan een e-mailnotificatie.

Berichten in het chatvenster

Je kan niet alleen iets doen met berichten die je nog moet versturen, maar ook met berichten die al verstuurd zijn, of die je ontvangen hebt. Beweeg je muiscursor over het bericht en je zal een aantal opties te zien krijgen.

1. Like

Met de like-knop kan je een bericht liken.

2. Gezien door

Door je muis over 'Gezien door' te bewegen zie je wie het bericht allemaal gelezen heeft.

3. Doorsturen

Klik op deze knop om het bericht door te sturen naar een andere chat. Er verschijnt een menu met al je actieve chats. Je kan 1 of meerdere chats selecteren om het bericht naartoe te sturen.

4. Maak standaardantwoord

Met deze optie kan je het bericht toevoegen aan je lijst met standaardantwoorden. Lees hier meer over standaard antwoorden

5. Verwijder

Klik hier om het bericht te verwijderen. Deze optie is alleen beschikbaar voor degene die het bericht verstuurd heeft.

6. Berichten leeftijd

Hier kan je zien wanneer het bericht verstuurd is. Na een dag veranderd deze van uren/minuten naar een datum notatie. Hou je muiscursor dan boven deze datum notatie om te zien wanneer het bericht precies verstuurd is.

7. Groene vinkjes

De groene vinkjes worden gebruikt om aan te tonen of het bericht verstuurd is, en of het afgeleverd is aan alle deelnemers.

1 vinkje wil zeggen dat het bericht succesvol verstuurd is en 2 groene vinkjes geven aan dat het bij elke deelnemer afgeleverd is.