Bestanden: Delen en beheren Afdrukken

INHOUDSOPGAVE

Hoe deel ik een bestand via Zaurus?

Bestanden zijn op twee manieren te delen via Zaurus. Open in beide gevallen eerst het gesprek waar je het bestand in wil delen.

Manier 1: Open een bestandverkenner en ga naar het bestand dat je wilt delen. Sleep dit bestand naar het Zaurus venster. Het bestand wordt nu automatisch aan je bericht gekoppeld.

Manier 2: Druk op het paperclipje met de text 'Bijlage toevoegen' ernaast. Dit zal een bestandsverkenner openen waarmee je het bestand kan opzoeken. Als je het bestand gevonden hebt, dan klik je op de 'Openen' knop en zal het bestand aan het bericht toegevoegd worden.

Hoe verwijder ik een bestand wat ik gedeeld heb?

Om een gedeeld bestand weer te verwijderen moet je het hele bericht waar deze in zit verwijderen. Je kan dit doen door op de 'Verwijder' knop in het tekstballonnetje te klikken.

Welke bestandstypes kan ik delen via Zaurus?

Je kunt een groot aantal bestandsformaten delen via Zaurus, bijvoorbeeld Word bestanden, Excel bestanden, PDFs, JPGs, MOVs, etcetera. Je kunt deze als bijlage toevoegen aan een bericht.

Je kunt maximaal 5 bestanden per bericht meesturen, met een maximale grootte van 100MB per bericht.

Hieronder is de lijst met bestandstypen die verstuurd mogen worden;

ACCDB
EML
JPG
ODP
PPSX
PPSX
ACCDT
EPS
LOG
ODS
PPT
WM
AI
FLV
M4A
ODT
PPTX
WMA
AOGG
FODG
M4V
OGG
PSD
WOFF
AVI
FODP
MDB
OTF
RTF
XLS
BMP
FODS
MIDI
P7M
SVG

XLSB
CSV
FODT
MOV
P7S
TIF
XLSX
DOC
GIF
MP3
PDF
TTF
XLT
DOCX
HEIC
MP4
PNG
TXT
XLTX
DOT
INDD
MPEG
POTX
WAV
XML
DOTX
JPEG
ODG
PPS
WEBP
 XPS

Bestanden opzoeken

Er zijn twee manieren om snel bestanden op te zoeken. Als je nog weet in welk gesprek het bestand gedeeld is kun je het gesprek openen en boven aan het berichtenvenster op 'Meer' klikken. Daar zie je dan de optie 'Bekijk bestanden.'Op deze manier kan je alle bestanden bekijken die in dit gesprek gedeeld zijn.

Weet je niet meer in welk gesprek deze gedeeld is, dan kan je nog in de blauwe balk aan de linkerkant op 'Bijlage' klikken.

Als je hier op klikt kom je uit in een overzicht van alle bestanden die via Zaurus met jou of door jou gedeeld zijn.

In beide gevallen kan je de filters bovenaan het menu gebruiken om het zoeken makkelijker te maken.