Videoconsulten Afdrukken

Zaurus is gemaakt om videoconsults te doen. Hier leggen we uit hoe je dat kan doen.

INHOUDSOPGAVE

Videoconsult starten

Het starten van een videoconsult is erg eenvoudig. Druk op de start videogesprek-knop rechts boven in de conversatie of spreekkamer.

Het videogesprek kan gestart worden door elke zorgverlener in het gesprek.

Wanneer je dit gedaan hebt zal elke deelnemer van het gesprek of spreekkamer een bericht krijgen dat je een videogesprek bent begonnen. Dit kan in de vorm zijn van een notificatie op de laptop/desktop, of een belscherm wanneer Zaurus op een mobiel apparaat gebruikt wordt.

Het aantal deelnemers wat aan een videogesprek mee kan doen is afhankelijk van het abonnement.

Tijdens het videogesprek zullen het aantal videostreams bepalen hoe het beeld eruit ziet.

Mogelijkheden tijdens het videobellen

Tijdens het videobellen zie je een aantal knoppen en mogelijkheden. Hieronder leggen we uit wat deze knoppen precies doen.

Screenshot maken

We beginnen links onderin. Daar zie je de knop om een screenshot te maken.

Als je op deze knop drukt, dan maakt Zaurus een foto van het videobeeld die je daarna op je computer op kan slaan. Zie je deze knop niet? Beweeg dan je muis even over het videobeeld zodat de balk met deze knop tevoorschijn komt.

Volume, Picture-in-picture en volledig beeld

Rechts onderin zie je nog meer knoppen. Van links naar rechts zijn dit de volume slider, volume dempen, picture-in-picture en volledig scherm.

Volume slider: Als je het volume van het videogesprek te luid vindt, dan kan je de slider naar links verplaatsen om het geluid zachter te maken. Hoe meer deze naar links staat, hoe minder hard het geluid is.

Volume dempen: Als je even al het geluid wil uitzetten, dan kan je deze knop indrukken. Het geluid wat je hoort is dan weg, maar onthoud dat je microfoon dan nog wel werkt.

Picture-in-picture: Picture-in-picture is een manier om het videobeeld los te koppelen van de browser/desktop app. Deze kan je dan vrij bewegen over je scherm en zal dan altijd over andere applicaties liggen. Let op: De browsers Chrome, Safari en Edge hebben de knop zoals hierboven, maar Firefox heeft een eigen knop om picture-in-picture in te schakelen.

Volledig scherm: Druk op deze knop om het videobeeld volledig te maken. je zal dan geen knoppen meer zien, maar enkel en alleen het videobeeld.

Opname, Schermdelen, en Schermformaat:

Links boven vinden we nog een aantal opties.

Opname: De opname knop kan gebruikt worden om het videogesprek op te nemen. Deze optie is alleen beschikbaar in spreekkamers, en voor zorgverleners met het juiste abonnement. Tijdens het opnemen is de knop rood en zal dit bij elke deelnemer te zien zijn.

Nadat een opname gemaakt is, en het videogesprek beëindigt wordt, zal de opname in de spreekkamer geplaatst worden waar deze door iedereen in de spreekkamer te downloaden is.

Schermdelen: Met deze knop is het mogelijk om je scherm te delen. Dit kan zijn het volledige scherm, of alleen een bepaalde applicatie.

Schermformaat: Dit zijn 3 knoppen die bepalen hoe groot het videoscherm is wat je ziet. De meest linkse knop zorgt dat het videobeeld het kleinst is, en de meest rechtse zorgt dat het videobeeld het standaard formaat krijgt.

Whiteboard, camera uit/aan, microfoon uit/aan, instellingen en ophangen

Rechts bovenin vindt je de laatste set knoppen die je kan gebruiken tijdens het videoconsult.

Whiteboard: Zaurus heeft een whiteboard functionaliteit en deze is ook tijdens het videogesprek te gebruiken. Meer informatie over het whiteboard kan je hier vinden.

Camera uit/aan: Standaard staat je camera aan. Met deze knop kan je de camera uit zetten, en weer inschakelen wanneer dat nodig is.

Microfoon uit/aan: Standaard staat ook je microfoon aan. Deze knop schakelt de microfoon uit, of weer aan als deze uit is.

Instellingen: Met de knop voor de instellingen kan je beheren welke camera, microfoon of speakers gebruikt worden tijdens het gesprek. Hieronder leggen we meer uit over het instellingen menu.

Ophangen: Met deze knop verlaat je het gesprek.

De instellingen

Mocht je tijdens het gesprek moeten wisselen van camera, microfoon en/of speaker, dan kan je dat via de instellingen doen. Het menu voor de instellingen ziet er als volgt uit:

Camera: Hiermee kan je je camera selecteren. In het videoscherm aan de rechterkant kan je dan gelijk zien hoe je eruit ziet op die camera voordat je dit ook aan de andere deelnemers laat zien.

Microfoon: Moet je overschakelen naar een headset en Zaurus pakt deze niet automatisch? Dan kan je dat hier instellen. De volume indicator zal gelijk aangeven hoe hard je stem door de microfoon is.

Audio uitgang: Hier kan je kiezen of het geluid over je headset of je speakers moet gaan.

Druk nadat je de aanpassingen gedaan hebt op 'Toepassen' en de andere apparaten zullen gebruikt gaan worden.