Is Zaurus te gebruiken in combinatie met MDM oplossingen? Afdrukken

MDM (ofwel Mobile Device Management) is een manier om mobiele toestellen (zoals smartphones en tablets) te beheren, beveiligen, monitoren en ondersteunen, veelal door middel van een specifiek MDM systeem, zoals bijvoorbeeld MobileIron.


MDM wordt ingezet om ervoor te zorgen dat werknemers werken volgens de richtlijnen / regels van de organisatie en om bepaalde processen (zoals authenticatie) gemakkelijker te laten verlopen voor de eindgebruiker.


MDM en Zaurus

Een IT beheerder kan ervoor kiezen om bepaalde Zaurus-gerelateerde zaken via MDM te regelen.

Op dit moment zijn de volgende MDM velden te gebruiken in combinatie met Zaurus (op basis van het standaard Appconfig format):


Veldnaam (Key)TypeBeschrijving
usernameStringDe gebruikersnaam, het e-mailadres of het telefoonnummer van de gebruiker.
loginDomainStringHet logindomein waarmee de gebruiker kan inloggen wanneer hij/zij zulk een gebruikersnaam heeft: ‘domein\gebruikersnaam’.
ssoProviderStringDe provider voor de SAML login.
disableScreenshotsBooleanEen extra beveiliging die screenshots uitschakelt en de app preview in de ‘recente apps’ weergave uitzet. (Alleen voor Android.)

Met de eerste drie velden kan inloggen in de app gemakkelijk gemaakt worden voor de eindgebruiker. Zo kan de MDM-beheerder, mits hij/zij beschikt over de juiste informatie, ervoor kiezen om per gebruiker automatisch diens gebruikersnaam / logindomein of (voor Single Sign-On) een SSO Provider in te vullen.


De gebruikersnaam die door MDM ingevuld kan worden kan iedere in Zaurus beschikbare vorm hebben: een e-mailadres, telefoonnummer of gebruikersnaam plus logindomein.


Middels de ‘disableScreenshot’ optie kun je ervoor kiezen om de mogelijkheid om screenshots van Zaurus te maken uit te zetten. Dit is met name om hetgeen in de app gecommuniceerd wordt niet via screenshots beschikbaar te maken buiten de app.


Mogelijke combinaties

Er zijn een aantal logische combinaties te maken met de bovengenoemde beschikbare velden, afhankelijk van de wensen van de MDM beheerder.

Om in te loggen met een gebruikersnaam, e-mailadres of telefoonnummer:
 –
username
 – disableScreenshots (optioneel – Android)

Om in te loggen met een logindomein (met het format ‘domein\gebruikersnaam’):
 
– username
– loginDomain
 – disableScreenshots (optioneel – Android)

Om in te loggen via SAML met een identity provider:
 
– username
– loginDomain
– ssoProvider
 – disableScreenshots (optioneel – Android)

Zie hieronder een voorbeeld van hoe het eruit kan zien wanneer je één van de Zaurus / MDM scenarios instelt in een MDM systeem:

multi device management messenger

 

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.
×

Some text in the Modal..