Kan ik een complete lijst met bedrijfsgebruikers importeren? Afdrukken

Het is zeker mogelijk om een lijst met collega’s te importeren in het bedrijfsaccount van je organisatie.

Als je adminrechten hebt, heb je toegang tot de bedrijfsinstellingen. Deze kun je zien door in de webversie van Zaurus naar het menu rechts bovenin te gaan en de optie ‘Bedrijfsinstellingen’ aan te klikken. In de bedrijfsinstellingen ga je naar ‘Gebruikers’.

Hier zie je naast een lijst met medewerkers ook een knop getiteld ‘Nieuwe gebruiker’ en een knop getiteld ‘Gebruikers importeren’. Om een lijst met bedrijfsgebruikers te importeren klik je op ‘Gebruikers importeren’.

Nu word je gevraagd een CSV, XLS of XLSX bestand te uploaden. In dit bestand dient op elke regel minstens een e-mailadres of gebruikersnaam en een naam te staan (achternaam, telefoonnummer en wachtwoord zijn optionele velden).

Als je dit bestand hebt geselecteerd word je gevraagd welke kolom in het bestand aan welk veld in Zaurus gekoppeld dient te worden. Als je dit hebt ingevuld klik je op ‘Importeer’ en worden alle collega’s vanaf de rij die je geselecteerd hebt geïmporteerd.

Let op: wil je gebruikers importeren die geen e-mailadres hebben? Dan dien je eerst onder de tab ‘Account’ een ‘Login domein’ in te stellen. Dit is vaak simpelweg de bedrijfsnaam. Zodra je dit hebt gedaan kun je een bestand importeren met een gebruikersnamen-kolom in plaats van een e-mailadressen-kolom. Als je dit niet hebt ingesteld is het gebruiken van een e-mailadres bij het importeren van gebruikers verplicht.