Kan ik bepalen welke clients mijn organisatie kan gebruiken? Afdrukken

Als bedrijfsbeheerder kun je bepalen welke Zaurus clients je collega’s kunnen gebruiken. Dit kan handig zijn als het, bijvoorbeeld, bedrijfspolicy is om alleen maar Android smartphones te gebruiken of wellicht alleen iOS.

De standaard instelling is dat alle clients beschikbaar zijn. Indien je dit wilt aanpassen kun je in de bedrijfsinstellingen naar de ‘Geavanceerd’ tab te gaan en helemaal naar de onderkant van de pagina te scrollen. Hier zie je onder het kopje ‘Client toegang’ een overzichtje van de beschikbare clients.

Indien beschikbaar wordt ook de API (voor het maken van software-integraties) als een client gerekend. Onder iOS en Android vallen zowel smartphones als tablets.

Naast iedere client staat een knop om de betreffende client mee uit te schakelen. Let wel: als bedrijfsbeheerder behoud je te allen tijde toegang tot alle clients (anders zou je bijvoorbeeld na het uitzetten van de Webclient & Desktop geen toegang meer hebben tot de bedrijfsinstellingen, wat uiteraard niet wenselijk is).

Je kunt uitgeschakelde clients later uiteraard altijd weer aanzetten.