Gedeeld accounts Afdrukken

Met Zaurus is het ook mogelijk om niet-persoonlijke accounts te gebruiken. Hier zullen we uitleggen hoe je deze aanmaakt en gebruikt.

INHOUDSOPGAVE

Het aanmaken van een gedeeld account

Een gedeeld account kan alleen door de bedrijfsbeheerders aangemaakt worden. Om dit te doen moeten zij rechtsboven op hun naam klikken en vervolgens kiezen voor 'Bedrijfsinstellingen.'

Ga naar het tabje 'Gebruikers.' Vanaf hier kunnen we kiezen om een bestaande account om te vormen naar een gedeeld account.

Druk op de knop 'Wijzig' achter de account die je gedeeld wil maken.

Je komt nu in het menu waar je de gebruiker aan kan passen.

Selecteer bij het kopje 'Opties' het bolletje 'Ja' onder Gedeeld Account.

Let op! Op het moment dat de account gedeeld is gemaakt komen alle inlognamen en wachtwoorden te vervallen. Er kan dus niet meer ingelogd worden met deze account.

Nu moeten alleen nog gebruikers toegewezen worden die deze account mogen gebruiken. Wanneer een account gedeeld is gemaakt zal je onderaan de pagina waar je dit gedaan hebt een nieuwe knop zien.

Druk op de 'Voeg gebruiker toe' knop en selecteer uit de lijst de gebruikers die je toegang wil geven tot de gedeeld account. Druk als laatste op de 'Voeg toe' knop en de account is geconfigureerd.

Wisselen naar een gedeeld account

Een gedeeld account werkt bijna hetzelfde als een persoonlijke Zaurus account. Het grootste verschil is dat je er niet mee kan inloggen, maar alleen vanuit je persoonlijke account naartoe kan gaan.

Naast het Zaurus icoontje linksboven in de hoek zie je de naam van je organisatie staan, met je e-mailadres daaronder.

Je kan hierop klikken, en als je aangesloten bent bij een of meerdere gedeeld accounts, dan zal er een lijstje tevoorschijn komen met de verschillende accounts.

Klik op het gedeeld account en je zal in de gedeeld account terechtkomen.