Bestanden versturen via de File Share module Afdrukken

Bestanden versturen via de File share module is snel en makkelijk. Hieronder leggen we uit hoe het moet.

INHOUDSOPGAVE

Bestanden uploaden

Om te beginnen moet je een nieuwe mail schrijven, of schrijf een antwoord op een bestaande mail. Je zal boven in het lint de knop voor de File share add-in zien. Wanneer je daarop klikt zal je onderstaand scherm zien.

De eerste keer dat je het ziet moet je nog even inloggen. Druk op de knop 'Inloggen' en log in met je Zaurus gegevens zoals je dat normaal gesproken ook doet.

Eenmaal ingelogd verdwijnt de knop en krijg je het volgende te zien:

Stel om te beginnen in hoelang de bestanden beschikbaar moeten blijven. Dit is minimaal 1 dag, en maximaal 4 weken.

Sleep vervolgens de bestanden naar het lichtgrijze gedeelde waar je 'Sleep hier je bestanden heen' ziet staan.

Dit doe je door met de verkenner naar je bestanden te gaan, deze met een klik van de linkermuisknop te selecteren en ingedrukt te houden. Wanneer je dat gedaan hebt kan je het bestand slepen.

Je mag maximaal 10 bestanden toevoegen met een grootte van 1 gigabyte per bestand.

Wanneer je je eerste bestand hebt toegevoegd zie je het onderstaande bericht.

Om alles zo veilig mogelijk te houden raden we aan om de toegangscode voor de bestanden via een apart medium te versturen. Dit kan bijvoorbeeld via SMS, of via de Zaurus messenger.

Wil je toch liever de toegangscode in dezelfde e-mail als de link, klik dan op 'Plaats in de e-mail.'

Voortgang van de bestanden uploaden

Wanneer je een bestand upload zal er een blauwe voortgangsbalk onder het bestandsnaam verschijnen. Deze blijft staan zolang het bestand nog geüpload wordt.

Druk op het kruisje om het uploaden te annuleren.

Wanneer het bestand geüpload is zal de blauwe balk verdwijnen en verandert het kruisje naar een vuilnisbakje. Met dit vuilnisbakje kan je het bestand weer verwijderen.

Let op!

Verstuur de e-mail pas als het uploaden van alle bestanden klaar is. Wanneer je deze verstuurd als dat nog niet het geval is, dan zullen de niet voltooide bestanden niet te downloaden zijn.