Chatberichten Afdrukken

Behalve videobellen kan je ook via de chat een gesprek met iemand voeren. Dit is erg eenvoudig door gewoon een bericht te typen en deze te versturen, maar we hebben ook een aantal extra opties.


INHOUDSOPGAVE

Chatberichten versturen

We leggen eerst uit hoe je een chatbericht verstuurd. Om te beginnen kan je in onderstaand veld een bericht tikken en versturen met de 'stuur' knop. 

Je kan echter nog meer met je bericht doen dan alleen versturen. Waar de koppen zitten, dat kan je zien in het onderstaande plaatje.1. Invoegen

Met deze knop kan je verschillende optie toevoegen aan je bericht. Later in dit artikelen vertellen we je daar meer over.


2. Emoticon

Soms wil je je bericht gewoon opleuken met een emoticon. Klik hier om er een toe te voegen.


3. Invoerveld

Het invoerveld kan je gebruiken om het te versturen bericht in te tikken.


4. Stuur

De stuur-knop verstuurd het bericht.Invoegen

Wanneer je op het paperclipje drukt krijg je een aantal opties te zien voor dingen die je mee kan geven aan het bericht.1. Galerij

Hiermee open je de galerij van je toestel en kan je gemaakte foto's selecteren om te versturen


2. Locatie delen

Als je iemand wilt laten weten waar je bent, dan kan je deze optie gebruiken. Via de GPS zal dan automatisch een locatie aan het bericht toegevoegd worden.


3. Foto nemen

Maak met deze optie een foto om toe te voegen aan het bericht


4. Spraak memo

Gebruik deze optie om een audiobericht met je apparaat op te nemen en deze aan het bericht toe te voegen.


5. Video memo

Met deze optie kan je een kort filmpje met je apparaat opnemen en deze aan het bericht plakken als een bijlage.


6. Levensduur

Met een levensduur kan je aangeven hoelang een bericht in de messenger moet staan. De teller gaat lopen op het momen dat jij het bericht verstuurt.

Stel het getal in op het aantal minuten/uren/dagen dat het bericht mag blijven staan, en kies daarna minuten, uren, of dagen.

Wanneer het naar wens is ingesteld kan je op 'Klaar' klikken om de leeftijd aan het bericht te hangen.

Zodra je het bericht met de leeftijd verstuurd zal de ingestelde leeftijd-optie verdwijnen zodat het volgende bericht niet ook een leeftijd hebt.


7. Bestand delen

Heb je een bestand op je apparaat staan wat je wilt delen? Klik dan hier. Je kan dan een bestand selecteren en die toevoegen als bijlage.Iemand taggen

Soms vereist een bericht net wat meer aandacht van (één van) je gesprekspartners. Door ze te taggen in je bericht kun je dit aangeven.


Je kunt je gesprekspartners taggen door in je bericht een ‘@’ teken te typen. Op het moment dat je dat doet verschijnt er een venster met de gesprekspartners van het huidige gesprek.


Selecteer het persoon wat je wilt taggen en je zal de naam dikgedrukt in het bericht te zien krijgen.

Als je iemand tagt krijgt deze persoon een e-mail waarin staat dat hij / zij getagged is in een bericht (indien ze ervoor hebben gekozen om zulke meldingen per mail te ontvangen).

In een groepsgesprek heb je ook de optie om alle deelnemers te taggen, met de @all tag. Alle gesprekspartners krijgen dan een e-mailnotificatie.
Berichten in het chatvenster

Je ziet altijd wel wat extra informatie bij het bericht. Hier laten we zien wat allemaal.1. Berichten leeftijd

Hier kan je zien wanneer het bericht verstuurd is. Na een dag veranderd deze van uren/minuten naar een datum notatie. Hou je muiscursor dan boven deze datum notatie om te zien wanneer het bericht precies verstuurd is.


2. Tijd/Datum

Dit geeft aan wanneer het bericht verstuurd is. Als dit nog binnen een dag is, dan zie je hoelang geleden het is. Na een dag zie je de datum wanneer het verstuurd is.


3. Systeem van verzender
Dit icoontje geeft aan welk systeem de verzender van het bericht gebruikt.


4. Groene vinkjes

De groene vinkjes worden gebruikt om aan te tonen of het bericht verstuurd is, en of het afgeleverd is aan alle deelnemers.

1 vinkje wil zeggen dat het bericht succesvol verstuurd is en 2 groene vinkjes geven aan dat het bij elke deelnemer afgeleverd is.Berichten opties

Je kan ook een bericht in het overzicht aandrukken en even vast houden. Dan krijg je een lijstje met opties te zien.1. Like

Met de like-knop kan je een bericht liken.


2. Gezien door

Door je muis over 'Gezien door' te bewegen zie je wie het bericht allemaal gelezen heeft.


3. Delen

Door op deze knop te drukken kan je het bericht delen via een andere app.


4. Doorsturen

Klik op deze knop om het bericht door te sturen naar een andere chat. Er verschijnt een menu met al je actieve chats. Je kan 1 of meerdere chats selecteren om het bericht naartoe te sturen.


5. Kopieer naar klembord

Gebruik deze optie wanneer je het bericht wilt delen in een andere app.


6. Verwijder

Klik hier om het bericht te verwijderen. Deze optie is alleen beschikbaar voor degene die het bericht verstuurd heeft.Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.
×

Some text in the Modal..