Digitale spreekkamers Afdrukken

Bij Zaurus raden we aan om zoveel mogelijk contact te hebben met zorgvragers via spreekkamers. Een aantal voordelen zijn:

  • De spreekkamer kan gesloten worden om zo te zorgen dat zorgvragers niet op een later moment contact zoeken;
  • Wanneer het iemand niet lukt om een Zaurus account aan te maken, of als diegene dit liever niet wil kan een link gegenereerd worden via gasttoegang;
  • Meerdere zorgverleners en/of zorgvragers kunnen toegevoegd worden aan een spreekkamer voor een groepsgesprek;
  • Videogesprekken in een spreekkamer gaan over de Zaurus servers. Hierdoor is de verbinding stabieler en zal deze minder snel tegengehouden worden door een firewall.

 

INHOUDSOPGAVE


Aanmaken

Klik op “Nieuw” in de donker blauwe balk onder in het scherm.


 

Kies vervolgens “Spreekkamer”.


Bedenk een naam voor de spreekkamer. Voer deze naam in bij het veld “Naam”.

Klik op het blauwe “Plus”-icoontje om een lijst met deelnemers te tonen die je toe kan voegen. Staat de persoon die je zoekt nog niet in jouw lijst, nodig deze persoon dan uit middels de optie “Nodig uit via e-mail” rechts boven in het scherm.

Het uitnodigen van deze contacten verloopt precies hetzelfde als contacten uitnodigen buiten een spreekkamer. Hier kan je lezen hoe dat moet.Je kan hier ook nog enkele opties aanzetten die je wellicht wilt gebruiken.

  • Sluit na een periode van inactiviteit;
  • Verwijder bericht na een bepaalde periode;
  • Alleen collega’s zijn toegestaan als deelnemer;
  • Sta deelnemers toe om andere deelnemers uit te nodigen.

 

Bepaal de instellingen die jouw voorkeur hebben en klik vervolgens op “Maak nieuwe spreekkamer”. Je krijgt vervolgens een melding dat de spreekkamer wordt aangemaakt. Dit kan enkele seconden duren. Zodra de spreekkamer is aangemaakt, verschijnt deze boven aan jouw lijst met conversaties.

 

De spreekkamer wordt als volgt getoond.

 

Je kan een spreekkamer op dezelfde manier gebruiken als een één-op-één gesprek.

 

Deelnemers toevoegen

Je kunt alleen nieuwe deelnemers toevoegen aan een digitale spreekkamer als je daar de rechten toe hebt. Of je die rechten hebt hangt af van de instellingen van de spreekkamer. Als de eigenaar van de groep heeft ingesteld dat alleen hij/zij nieuwe mensen mag uitnodigen, zal je deze persoon moeten vragen om iemand toe te voegen.

 

Als je de rechten wel hebt om iemand uit te nodigen, zal je bovenin de spreekkamer op de 3 puntjes klikken en daar kiezen voor 'Deelnemers.' Druk hierop en je komt in het overzicht van de deelnemers. Onderaan dit overzicht vind je een knop 'Deelnemers toevoegen.' Gebruik deze om deelnemers toe te voegen zoals hierboven is uitgelegd.


 

 

Let op! Als je een nieuwe deelnemer toevoegt aan een bestaande, digitale spreekkamer, dan kan deze nieuwe deelnemer alle berichten zien die eerder in deze spreekkamer geplaatst zijn. Houd hier dus rekening mee wanneer je nieuwe deelnemers toevoegt en controleer of er geen informatie in het spreekkamer staat die niet voor deze nieuwe deelnemer(s) bedoeld is. Bij twijfel is het beter om een volledig nieuw spreekkamer aan te maken.

 


Instellingen spreekkamer aanpassen

Heb je de verkeerde instellingen gebruikt? Dit is geen probleem! Als ‘eigenaar’ van een spreekkamer kun je bovenin de spreekkamer op de 3 puntjes klikken en daar kiezen voor 'opties.' Gebruik deze om de opties van de spreekkamer aan te passen.

 

Onderstaand scherm verschijnt. In dit scherm kan je alle opties, inclusief het kiezen van een afbeelding, aanpassen. Voer de wijzigingen door en klik vervolgens op “Opslaan”.

  

 


Spreekkamer sluiten

Om een spreekkamer te sluiten, open de spreekkamerconversatie. Druk op de 3 puntjes bovenin en ga vervolgens naar opties. Hier vindt je een knop “Spreekkamer sluiten”.

 

Er verschijnt een pop-up die vraag om jouw bevestiging. Klik op “Spraakkamer sluiten”. De spreekkamer wordt gesloten.

 

Let op! Een gesloten spreekkamer is een spreekkamer waar geen aanpassingen meer aan mogen worden gedaan. Dit betekent dat er geen nieuwe berichten mogen worden verstuurd in die spreekkamer. Ook mogen er geen mensen worden toegevoegd, verwijderd of uit zichzelf weggaan. De spreekkamer kan nog wel gedownload en ingekeken worden.

 

Let op! Wanneer een spreekkamer eenmaal is gesloten kan je deze niet meer heropenen. Je dient dan een nieuwe spreekkamer aan te maken.

 

Tip! Als een spreekkamer is gesloten, kan je ervoor zorgen dat je hem niet langer in je overzicht ziet door de filter van je conversatie-overzicht op ‘Open’ te zetten. Alle gesloten spreekkamer worden dan niet langer getoond.

 

 

Spreekkamer verwijderen

Wanneer je de spreekkamer gesloten hebt, zal je ook de optie krijgen om deze te verwijderen. 

Om een spreekkamer te verwijderen, open de spreekkamerconversatie. Druk wederom weer op de 3 puntjes bovenin en ga vervolgens naar opties. Hier vindt je een knop “Spreekkamer verwijderen”.

 

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.
×

Some text in the Modal..