Waar moet mijn apparaat aan voldoen om Zaurus te gebruiken? Afdrukken

Zaurus is te gebruiken op laptops, desktops, smartphones en tablets. Hieronder kan je zien waar deze apparaten minstens aan moeten voldoen om Zaurus optimaal te kunnen gebruiken:

iOS tablets of smartphones:

Voor iOS is het zo dat je in principe met ieder toestel waarmee je de app kunt gebruiken, ook kunt videobellen. Het is echter wel zo dat hoe ouder je toestel is, hoe eerder je zult merken dat je toestel het zwaar krijgt. Videogesprekken via oudere iOS-apparaten zullen dus veelal minder soepel verlopen.

Om een indicatie te geven, met deze iOS toestellen kan je videobellen (met minstens iOS versie 10.0 op 64-bit toestellen):

• iPhone 5s (en nieuwer)
  • iPad 4e generatie (en nieuwer)
  • iPad mini 2 (en nieuwer)
  • iPad Air (en nieuwer)
  • iPad Pro (en nieuwer)
  • iPod touch 6e generatie (en nieuwer)

Android tablets of smartphones:

Zaurus voor Android heeft minstens Android 7.0 nodig, al kan het in sommige gevallen ook op Android 5.0 nog werken.

Ook hier geldt in de meeste gevallen dat hoe ouder een toestel, hoe minder soepel Zaurus zal werken. Sommige oudere high-end toestellen werken even goed, of zelfs beter dan nieuwere instapmodellen, of mid-range toestellen, omdat de processors in deze high-end telefoons erg snel zijn en veel data kunnen verwerken.

Laptops of desktops:

Er zijn ondertussen ontzettend veel laptops en desktops op de markt met allemaal een andere configuratie. Om toch een idee te geven wat Zaurus verwacht van een PC hebben we hieronder een tabel met de minimale systeemvereisten staan. Mocht je twijfelen of je laptop of desktop geschikt is, neem dan gerust contact op met de servicedesk.

Besturingssysteem

Microsoft Windows 7/8/8.1/10,

macOS 10.12+,

Linux

Processor

Intel Core i3-3xxM

Intel Core i5-4xx 1st generation @ 2.1 GHz;

AMD Athlon 64 X2 @ 2.4 GHz;

Intel Celeron G3xxx @ 2.7 GHz;

Intel Pentium 4xxxY @ 1.5 GHz;

AMD Ryzen 3 2хххU @ 2.5 GHz

Intern geheugen

1 GB

Grafische kaart

Onboard RAM van 256MB en DirectX 9c compatibiliteit

Netwerk

512 kbit/s in- en uitput