Zaurus videochat tester Afdrukken

Wat doet de Alterdesk videochat tester precies?          

                       

Wanneer je problemen ondervindt met de beeldbel-functionaliteit van de messenger, kun je de Zaurus videotester draaien om te bekijken wat de oorzaak zou kunnen zijn. De resultaten hiervan kun je na afloop via een formulier aan onze helpdesk sturen, zodat we je kunnen helpen om de resultaten te duiden.

In deze post geven we je vast wat aanvullende informatie over hetgeen er getest wordt en wat dit betekent. In onderstaand overzicht hanteren we dezelfde categorieën als in de tester.


Video P2P

Hiermee wordt de videostream getest door te verbinden met een virtuele cliënt in de cloud. Op deze manier kan een accurate inschatting gemaakt worden van de kwaliteit van het videogesprek. In dit geval gaat het specifiek om 1-op-1 gesprekken, en niet gesprekken in onze digitale spreekkamers.


  • Estimated - Hiermee wordt een schatting gemaakt van de uitgaande bandbreedte
  • Bitrate - Hiermee wordt de bitrate van de videostream gemeten. Dit gaat om zowel uitgaand als binnenkomende streams.
  • Round Trip Time - Dit meet hoelang het duurt om binnenkomend verkeer te verwerken. Hoe lager, hoe beter.
  • Packet Loss - Alle data die via het internet verstuurd wordt is opgedeeld in kleine pakketjes. Hoe hoger de packet loss, hoe slechter de kwaliteit van de data. Deze zou idealiter 0% moeten zijn.


Video quality

Net als in Video P2P wordt hiermee de videostream getest, maar in dit geval wordt de verbinding naar onze videoserver getest alsof je een gesprek in een van onze Digitale Spreekkamers hebt.


Turn Connectivity

In dit geval worden de 3 netwerk protocollen waarmee verbinding gemaakt kan worden met onze TURN-server. Als er geen verbinding gemaakt kan worden, dan zal er in plaats van een waarde een rood kruis getoond worden.


Location

Deze waarden gebruiken we om te kijken of de connectie wel van het juiste persoon afkomt. Het kan zijn dat je test vanaf een virtuele omgeving, of via een VPN verbinding. Tenzij deze omgeving of verbinding speciaal geconfigureerd is voor videobellen zal je al snel problemen hiermee krijgen.


Bandwith Speed

Met deze test wordt de snelheid van je internetverbinding gemeten. Dit staat los van het videobellen maar het geeft wel een indicatie van wat je internetverbinding maximaal kan behalen.


De uplink en de downlink zouden zo hoog mogelijk moeten zijn. De Jitter zo laag mogelijk.


DNS Lookup

Hiermee wordt gekeken of je verbinding kan maken met de servers van Zaurus.
Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.
×

Some text in the Modal..