Wat is tweefactorauthenticatie en hoe stel ik het in? Afdrukken

Tweefactorauthenticatie is een techniek waarmee je een extra beveiligingslaag kunt toevoegen aan het inlogproces. Het houdt feitelijk in dat je de identeit van een gebruiker vaststelt door middel van twee verschillende componenten.


Zaurus gebruikt bij tweefactorauthenticatie een code die je kunt genereren door middel van de Google Authenticator app. Dit betekent dat je nadat je tweefactorauthenticatie hebt aangezet in Zaurus, je Google Authenticator moet downloaden en configureren op je smartphone. Vanaf dat moment dien je elke keer dat je inlogt een code in te vullen die je in Google Authenticator kunt vinden. Hierdoor kan er alleen ingelogd worden door iemand die beschikt over je gebruikersnaam, je wachtwoord én je telefoon.


Tweefactorauthenticatie instellen

In de Zaurus-stel je tweefactorauthenticatie in door in de webversie naar “Instellingen” te gaan en vervolgens te navigeren naar “Tweefactorauthenticatie”.


In dit venster dien je “Activeer tweefactorauthenticatie” op “Ja” te zetten. Hierna vul je je wachtwoord in ter controle en vervolgens krijg je een QR-code te zien. Met deze QR-code kun je je Google Authenticator instellen.


De Google Authenticator dien je uit de app store voor jouw toestel te downloaden (Google Play voor Android, de iTunes store voor iOS). Hoe je deze moet instellen staat hier beschreven.

(Alternatieve benamingen: tweetraps-authenticatie, 2-factor authenticatie of 2 factor authenticatie.)

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.
×

Some text in the Modal..