Hoe stel ik ontgrendelen via vingerafdruk in? Afdrukken

Je kunt in de Android en iOS apps van Zaurus ook een vingerafdruk instellen om de appmee te vergrendelen. Deze vingerafdruk fungeert dan als alternatief voor een PIN code.


Doorloop de volgende stappen om je vingerafdruk in de Zaurus app in te stellen met een Android smartphone:

 1. Open de Zaurus app en log in.
 2. Ga naar ‘Instellingen’.
 3. Onder het kopje ‘Algemeen’ zie je de optie ‘Gebruik PIN’. Zet die aan.
 4. Vervolgens word je gevraagd om een pincode in te stellen. Stel deze in en bevestig.
 5. Na het instellen van je pincode kun je je vingerafdruk scannen – indien je een vingerafdruk hebt ingesteld in je telefoon. Scan je vingerafdruk zoals gewoonlijk. Klaar!
 6. Is je vingerafdruk nog niet ingesteld? Ga dan naar de instellingen van je smartphone en kies ‘Schermvergrendeling en beveiliging’.
 7. Kies ‘Vingerafdrukken’ en vervolgens ‘Vingerafdruk toevoegen’. Leg je vinger in een voor jou natuurlijke houding op de scanner van je telefoon. Het is handig om hierbij rekening te houden met hoe je je hand houdt wanneer je je telefoon gebruikt. Doe dit meerdere keren, met kleine wijzigingen in de positie van je vinger.
 8. Klaar! Je vingerafdruk is ingesteld. Je kunt je vingerafdruk nu activeren in de Zaurus-app.Doorloop deze stappen indien je een iOS smartphone hebt:

 1. Open de Zaurus app en log in.
 2. Ga naar ‘Instellingen’.
 3. Ga naar ‘Toegangscode-vergrendeling’ en zet deze aan. Vervolgens kun je ook de Touch ID activeren, mits je deze al hebt ingesteld. Als je al een Touch ID ingesteld had, ben je nu klaar en zal Zaurus het reeds ingestelde Touch ID gebruiken. Zo niet, dan kun je verder met stap 4.
 4. Ga voor het instellen van je Touch ID eerst weer naar ‘Instellingen’.
 5. Kies vervolgens ‘Touch ID & toegangscode’ en vul je toegangscode in.
 6. Kies ‘Voeg een vingerafdruk toe’ en leg je vinger in een voor jou natuurlijke houding op de scanner van je telefoon. Het is handig om hierbij rekening te houden met hoe je je hand houdt wanneer je je telefoon gebruikt. Wanneer je een kleine vibratie voelt is je vingerafdruk gescand. Doe dit meerdere keren, met kleine wijzigingen in de positie van je vinger.
 7. Vervolgens wordt je gevraagd om je grip aan te passen om de zijkanten van je vingertop te kunnen scannen.
 8. Klaar! Je vingerafdruk is ingesteld. Je kunt je Touch ID nu activeren in de Zaurus-.

 Vervolgens zul je, iedere keer dat je de app opent op je smartphone, gevraagd worden om je vingerafdruk. Je blijft echter de optie houden om de app met je PIN code te ontgrendelen.


Let op: zorg dat je onthoudt welke vinger je hebt gebruikt om je vingerafdruk in te stellen en in welke houding je deze vinger op de sensor geplaatst hebt. Deze moet wanneer je de app wilt ontgrendelen namelijk altijd hetzelfde zijn.Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.
×

Some text in the Modal..