Hoe nodig ik mensen uit voor bellen via Zaurus? Afdrukken

Verschillende personen kunnen gebruik maken van Zaurus. Zaurus maakt hierin een onderscheid tussen collega’s, professionals en zorgvragers. In onderstaande subparagrafen wordt een toelichting gegeven hoe deze verschillende gebruikers kunnen worden uitgenodigd.

INHOUDSOPGAVE

Collega uitnodigen

Het is mogelijk dat de persoon waarmee je een conversatie probeert te starten nog geen account heeft bij Zaurus. In dit geval kan je deze persoon uitnodigen tot het Zaurus-platform.

Klik op “Nieuw” in de donker blauwe balk boven in het scherm.

Afbeelding met klok

Automatisch gegenereerde beschrijving

Kies vervolgens “Collega”.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Je krijgt vervolgens onderstaand scherm te zien. Vul de benodigde gegevens in en klik op “Stuur”.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Jouw collega krijgt nu een mail om met daarin een activatiecode om zijn/haar mail te activeren. Zodra jouw collega dit heeft gedaan, kunnen jullie een conversatie met elkaar starten.

Professional uitnodigen

Het is mogelijk dat de persoon waarmee je een conversatie probeert te starten nog geen account heeft bij Zaurus. In dit geval kan je deze persoon uitnodigen tot het Zaurus-platform.

Klik op “Nieuw” in de donker blauwe balk boven in het scherm.

Afbeelding met klok

Automatisch gegenereerde beschrijving

Kies vervolgens “Professional”.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Je krijgt vervolgens onderstaand scherm te zien. Vul de benodigde gegevens in en klik op “Stuur”.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

De professional krijgt nu een mail om met daarin een activatiecode om zijn/haar mail te activeren. Zodra de professional dit heeft gedaan, kunnen jullie een conversatie met elkaar starten.

Het verschil tussen een collega en een professional

Op het eerste gezicht is er binnen Zaurus weinig verschil tussen een collega en een professional. Op de achtergrond zit hier toch wel degelijk een verschil in.

Een collega zal altijd onder het abonnement van de organisatie vallen. Dit houd in dat deze van dezelfde beeldbelminuten gebruikt maakt als de rest van de organisatie.

Een professional doet dat niet. Mocht de professional nog geen Zaurus account hebben, dan zal deze professional een eigen abonnement krijgen. Dit abonnement heeft echter veel minder features en zal minder beeldbelminuten hebben.

Zorgvrager uitnodigen

Zaurus zal voornamelijk gebruikt worden voor communicatie met een zorgvrager, en hieronder leggen we uit hoe dat moet.

Tip! We raden aan om zorgvragers altijd uit te nodigen in een spreekkamer. Op deze manier kan je de spreekkamer sluiten wanneer de zorgvrager uitbehandeld is en op deze manier voorkomen dat de zorgvrager nog berichten gaat sturen. Doe je het contact buiten een spreekkamer, en je wilt dat dit persoon je geen berichten meer kan sturen, dan moet je dit contact blokkeren wat misschien onvriendelijk overkomt. Hier lees je hoe je digitale spreekkamers kan gebruiken.

Klik op “Nieuw” in de donker blauwe balk boven in het scherm.

Afbeelding met klok

Automatisch gegenereerde beschrijving

Kies vervolgens “Zorgvrager”.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Kies vervolgens E-mailadres als optie om de zorgvrager uit te nodigen. Vul het e-mailadres, voor- en achternaam van de zorgvrager in en klik op “Stuur”.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Je krijgt een bevestiging dat de uitnodiging is verstuurd.

De zorgontvanger ontvangt onderstaande uitnodiging.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

De zorgvrager dient naar de website van Zaurus te gaan en zich te registreren middels de code die in de mail staat benoemd.

Zodra dit gelukt is, krijgt de zorgvrager Zaurus te zien met jou als conversatiepartner.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

De zorgvrager kan nu een conversatie met je starten en andersom. Jij kunt nu ook een videogesprek starten met de zorgvrager.

Een lijst met collega's importeren

Het is ook mogelijk om een lijst met collega’s te importeren in het bedrijfsaccount van je organisatie.

Als je adminrechten hebt, heb je toegang tot de bedrijfsinstellingen. Deze kun je zien door in de webversie van Zaurus naar het menu rechts bovenin te gaan en de optie ‘Bedrijfsinstellingen’ aan te klikken.

In de bedrijfsinstellingen ga je naar ‘Gebruikers’.

Hier zie je naast een lijst met medewerkers ook een knop getiteld ‘Nieuwe gebruiker’ en een knop getiteld ‘Gebruikers importeren’. Om een lijst met bedrijfsgebruikers te importeren klik je op ‘Gebruikers importeren’.

Nu word je gevraagd een CSV, XLS of XLSX bestand te uploaden. In dit bestand dient op elke regel minstens een e-mailadres en een naam te staan (achternaam, telefoonnummer en wachtwoord zijn optionele velden).

Als je dit bestand hebt geselecteerd word je gevraagd welke kolom in het bestand aan welk veld in Zaurus gekoppeld dient te worden. Als je dit hebt ingevuld klik je op ‘Importeer’ en worden alle collega’s vanaf de rij die je geselecteerd hebt geïmporteerd.