Ik heb een uitnodiging gekregen om een Zaurus account aan te maken Afdrukken

Je bent door je behandelaar uitgenodigd om een Zaurus account aan te maken. Hieronder leggen we uit hoe je account kan registreren.

INHOUDSOPGAVE

Uitnodiging via mail

Je hebt een mail ontvangen om jouw Zaurus-account te registreren. Je hebt hierin twee opties:

1) Automatisch registreren via de knop “Uitnodiging registreren”.

2) Handmatig registreren via handmatige stappen, zoals het invoeren van een registratiecode. Let op! Geen mail ontvangen? Controleer eerst of de bevestigingsmail niet is binnengekomen als ongewenste mail.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Handmatige registratie

Indien je hebt gekozen voor de handmatige registratie, dien je deze extra, handmatige handeling uit te voeren. Je bevindt je op de pagina https://www.zaurus.io/start en je ziet onderstaand scherm. De registratiecode die in de mail stond (zie vorige stap) dient hier te worden ingevoerd. Klik vervolgens op “Controleer code”. Je wordt doorgeleid naar de volgende stap.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Registreren – Account aanmaken

Na het klikken op de knop “Uitnodiging accepteren” in de mail, of na het invoeren van de registratiecode in de handmatige registratie, kom je uit op onderstaande pagina. Je dient hierbij een keuze te maken:

1. “Maak je account aan” (i.e. account aanmaken); of
  1. “Ik heb al een account” (i.e. Zaurus accounts koppelen).

Wij gaan er even vanuit dat je nog geen account hebt bij Zaurus. In dit geval klik je op “Maak je account aan”. In overige gevallen kies je de optie “Ik heb al een account”.

Let op! Zie je er toch vanaf om Zaurus te gebruiken en wil je de uitnodiging afwijzen, klik dan op “uitnodiging ook afwijzen” onderin het scherm.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Persoonsgegevens controleren en aanvullen

Het is tijd om jouw account aan te maken. De gegevens die bij ons bekend zijn (voor- en achternaam en mailadres) zijn reeds ingevuld. Het is nu taak om een veilig wachtwoord aan te maken. Aan het wachtwoord zitten vereisten. Je kan het wachtwoord pas gebruiken zodra deze aan de door ons gestelde eisen voldoet. Heb je een wachtwoord die is goedgekeurd, klik dan op “Volgende”.

De eisen  zijn als volgt:

• Minstens 10 tekens waarvan
  • Minstens 1 teken een hoofdletter is
  • Minstens 1 teken een kleine letter is
  • Minstens 1 teken een cijfer is
  • Minstens 1 teken een speciaal leesteken is

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Persoonsgegevens controleren en voorwaarden nalezen

We zitten in de een-na-laatste stap om Zaurus te gebruiken. Bekijk of de gegevens, die bij ons bekend zijn, correct zijn? Zo niet, klik dan op “Vorige” om terug te gaan naar het vorige scherm. Zijn de gegevens akkoord, neem dan even een momentje om onze algemene voorwaarden en onze privacy statement door te lezen. Ben je akkoord, plaats dan het vinkje en klik vervolgens op “Volgende”.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

De aanmelding is gelukt. Je ziet onderstaand scherm. Je hebt nu verschillende mogelijkheden die te maken hebben met hoe je Zaurus wil gaan gebruiken. Wil je Zaurus gebruiken 1) via een app of 2) via een internetbrowser?

Er loopt onderin een teller die na enkele seconden de online versie van Zaurus automatisch opent. Echter, wil je ook de app downloaden, klik dan op één van de zwarte icoontjes (afhankelijk van welk type mobiele telefoon of tablet je hebt, kies je voor de Appstore (Apple) of voor Google Play (overige merken).

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Ik heb een account. Wat nu?

Je kan nu inloggen bij Zaurus. Als je net je account hebt gemaakt zal je automatisch ingelogd worden.

Wil je later nog een keer inloggen, dan kan dat op verschillende.

Denk hierbij aan inloggen via het internet (via de webbrowser) en via een app.

Inloggen via een laptop of desktop

Ga (bij voorkeur via Google Chrome of Mozilla Firefox) naar https://web.zaurus.io om in te loggen op Zaurus. Voer jouw gebruikersnaam en jouw wachtwoord in. Klik vervolgens op “Inloggen”.

Via de app Zaurus is op verschillende manieren benaderbaar. In voorgaande paragraaf is het openen van Zaurus via een webbrowser besproken. Echter, het kan handig zijn om een app te installeren op je computer, zodat je Zaurus snel tot je beschikking hebt.

Deze geïnstalleerde apps werken hetzelfde als Zaurus via de website. Je kan ze hier downloaden:

Windows (computer/laptop) https://desktop-updates.zaurus.io/download/windows

MacOS (computer/laptop) https://desktop-updates.zaurus.io/download/macos

Zaurus op je mobiele telefoon of tablet gebruiken

Om Zaurus op een mobiel apparaat te gebruiken zal je de Zaurus app uit de app-store of play store moeten downloaden. Op een mobiele telefoon of tablet zal je niet kunnen inloggen via de browser.
Dit doen we omdat Zaurus gebruik maakt van de beveiliging van het apparaat om je gegevens veilig te houden

iOS toestel (mobiele telefoon en tablet) https://apps.apple.com/gb/app/zaurus/id1486590683

Android toestel (mobiele telefoon en tablet) https://play.google.com/store/apps/details?id=io.zaurus.messenger