Problemen met notificaties op een Samsung telefoon Afdrukken

INHOUDSOPGAVE

Korte notificaties

Samsung biedt, in tegenstelling tot andere Android apparaten de optie om 'Korte' notificaties te tonen. Deze korte notificaties zijn veel beknopter en tonen geen opties zoals het videogesprek aannemen.

Om dit op te lossen moeten de notificatie instellingen veranderd worden naar 'Gedetailleerd.'

Open de instellingen van je telefoon en ga naar 'Meldingen.' Je zit daar boven in het scherm 'Pop-upstijl melding.' Tik op het bolletje aan de rechter kant zodat deze van 'Kort' naar Gedetaill.' gaat.

Sluimerstand

Wanneer je de Zaurus app op een Samsung smartphone gebruikt, kan het zijn dat je een melding ontvangt dat de app op de achtergrond actief is geweest. Dit betekent simpelweg dat de app berichten blijft ontvangen ondanks dat deze niet op de voorgrond actief is.

Er wordt gevraagd of je energie wilt besparen door de app uit te schakelen (zodat het een zogeheten ‘sluimerende app’ wordt) – als je hier akkoord voor heeft ontstaan er echter wel problemen bij het ontvangen van nieuwe berichten en de bijbehorende notificaties, omdat je Zaurus dan niet meer toestaat om op de achtergrond actief te blijven.

Let wel: zeer populaire (veelal consumenten) apps zoals WhatsApp hebben hier geen last van, omdat Samsung deze op een whitelist zet.

Ons advies is om de sluimerstand voor Zaurus niet in te schakelen.