Hoe werkt de Zaurus Glasses app? Afdrukken

De Zaurus Glasses app is te downloaden in de Android Play Store en in de Vuzix App Store. In principe is de Zaurus Glasses app beschikbaar voor alle Android smart glasses.

De Glasses app wordt met name gebruikt voor het streamen van videobeelden, al is het delen van foto’s en video ook mogelijk.

Benodigd:

Zorg er eerst voor dat je in je huidige Zaurus abonnement toegang hebt tot smart glasses ondersteuning. Indien dit niet het geval is, kun je contact met ons opnemen zodat we je kunnen vertellen wat voor abonnement je nodig hebt.

Naast Android smart glasses (met daarop de geïnstalleerde Glasses app) zul je bovendien een smartphone, tablet of desktop moeten hebben om in te kunnen loggen en de voor de Glasses app benodigde QR-code te kunnen genereren.

Doorloop de volgende stappen:

1. Log in op je smartphone, tablet of desktop.
  2. Selecteer de conversatie of digitale spreekkamer waarmee je de Glasses-App wil verbinden (indien er geen conversatie beschikbaar is, zul je er eerst één moeten aanmaken. Zie hiervoor “Hoe start ik een één-op-één conversatie” of “Hoe start ik een digitale spreekkamer”).
  3. Open het menu van de gekozen conversatie (op je desktop te vinden onder ‘Meer’ en op je smartphone / tablet rechts bovenin) en kies ‘Verbind Glasses app’.
  4. Er verschijnt een QR-code op je scherm. Scan de QR-code met je Glasses app – breng hiervoor de QR-code zo groot mogelijk in beeld van de camera van je bril. Let wel: gegenereerde QR-codes zijn eenmalig te gebruiken en blijven gedurende 5 minuten geldig. Indien de app aangeeft dat de QR-code ongeldig is of verlopen, genereer en probeer dan een andere QR-code door in het menu van de conversatie opnieuw op ‘Verbind Glasses app’ te klikken.
  5. Indien je een standaard actie ingesteld hebt in je Glasses app (zoals het maken en verzenden van een bijlage of het starten van een videostream) zal je Glasses app dit direct uitvoeren. Anders krijg je de vraag wat je wilt doen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om maatwerk te leveren. In dat geval willen we graag van je horen. Stuur een mailtje naar info@zaurus.nl om een afspraak te maken.