Voordat we uitleggen hoe je iemand een beheerder van een spreekkamer kan maken gaan we eerst de verschillende rollen toelichten:

Gebruiker - Een gebruiker heeft geen speciale rechten behalve degene die toegekend zijn aan alle gebruikers bij het aanmaken van de spreekkamer.

Beheerder - Een beheerder is iemand die de opties en de naam van de spreekkamer kan aanpassen, andere deelnemers kan aanwijzen als beheerder, of hen die rechten weer afnemen.

Eigenaar - Dit is degene die de spreekkamer aangemaakt heeft. De eigenaar kan net als beheerders de opties en naam van de spreekkamer aanpassen, en deelnemers de beheerders-rechten geven of afnemen. Een beheerder kan nooit de rechten van een eigenaar afnemen.

Mocht de eigenaar de spreekkamer verlaten, dan zal automatisch de eerst aangemaakte beheerder de eigenaar worden.

Hoe maak je iemand een beheerder?

Zoals hierboven gezegd, je kan alleen iemand een beheerder maken als je zelf de eigenaar, of ook een beheerder bent. Hoe je dat doet ligt aan de app die je gebruikt.

Web-cliënt en desktop-app

Om iemand een beheerder te maken via de desktop-app of web-cliënt moet je in de spreekkamer met je muiscursor plaatsen boven de avatar van degene die je de rechten wilt geven. Je ziet een menu tevoorschijn komen waarin de optie 'Maak beheerder' staat. Klik hierop en diegene wordt een beheerder.

iOS-app

In de iOS-app open je de spreekkamer en open je het hamburger menu (de 3 streepjes rechtsboven). Hier zie je de optie 'Deelnemers.' Druk daarop en druk daarna op de gebruiker die je de rechten van een beheerder wil geven. Je zal tussen de opties die verschijnen de optie zien om iemand een beheerder te maken.

Android

De optie om iemand een beheerder te maken zit nog niet in de Android-app. We zijn hard bezig om deze zo snel mogelijk toe te voegen.

Hoe ontneem ik iemand de beheerder-rechten?

Dit kan je doen door dezelfde stappen te ondernemen zoals ze hierboven beschreven staan. In plaats van de 'Maak beheerder-optie' zal je dan de 'verwijder beheerder-optie' zien.