Problemen met notificaties Afdrukken

De notificaties van Zaurus worden beheerd door Windows, of door MacOS.

INHOUDSOPGAVE

Notificatie blijft niet lang genoeg staan in Windows

Ga naar de Instellingen en kies vervolgens voor Toegankelijkheid.

Eenmaal daar, zorg dat Beeldscherm gekozen is. Ga vervolgens naar beneden en gebruik het uitschuifmenu om de optie ‘Meldingen weergeven gedurende’ in te stellen naar een tijd naar wens.

Let wel: Dit zorgt dat alle notificaties langer in beeld blijven. Niet alleen die van Zaurus.

Notificatie blijft niet lang genoeg staan in MacOS

MacOS heeft helaas geen interface waarbij je dit in kan stellen. Het kan echter wel via de Terminal. Dit is iets ingewikkelder dan een paar menuutjes openen en een paar opties aan te klikken, maar door de stappen hieronder te volgen moet het wel lukken.

Open de Terminal door de Finder te openen, en daar te kiezen voor Apps. In Apps heb je het mapje Hulpprogramma's. Vanuit dit mapje kan je Terminal openen. Doe dat, en kopieer en plak onderstaande regel.

defaults write com.apple.notificationcenterui bannerTime -int 30

Hierdoor zullen de notificaties 30 seconden op het beeld blijven. Wil je dat deze langer in beeld blijven, verander de 30 dan naar een aantal seconde wat je prettig vindt.

Om het te activeren zal je als laatste even uit moeten loggen, en daarna weer in moeten loggen.

Notificaties worden niet getoond als banner en staan ook niet in het actiecentrum

Open het startmenu en tik in 'meldingen en acties.' Windows vindt dan automatisch wat we nodig hebben.

Wanneer je op 'instellingen voor meldingen en acties' klikt opent het menu waar we de meldingen kunnen beheren.

Zorg ervoor dat de meldingen aan staan door op het bovenste schuifje te klikken. Als dit al aanstaat kan je het overslaan.

Als je naar beneden scrolt zie je een lijst met een aantal programma's. Zaurus staat hier ook tussen. Het schuifje achter Zaurus moet op 'Aan' staan. Anders worden er geen meldingen getoond.

Als die ook al op aan staat mag je in de lijst op Zaurus klikken.

Hier zie je hoe Windows de meldingen van Zaurus weergeeft. De belangrijkste in dit geval is het vinkje bij 'Banner met meldingen weergeven.' Deze zorgt voor de melding rechtsonder in het scherm.

Als dit allemaal goed staat, dan zou je als het goed is de melding op het scherm moeten kunnen zien wanneer je een bericht krijgt.

Let wel: Wanneer je status ingesteld staat op Bezet of Onzichtbaar, dan zal Zaurus zelf deze instellingen overschrijven en niets laten zien. Dit om te zorgen dat je tijdens een videogesprek niet telkens gestoord wordt door een notificatie.

Notificaties komen wel in het actiecentrum maar worden niet getoond als banner

In dit geval zou het kunnen zijn dat de concentratiehulp-tool deze meldingen tegenhoud.

Open het startmenu en tik concentratiehulp in.

Eenmaal open moet deze of op 'Uit' staan, of Zaurus moet aan de prioriteitenlijst toegevoegd worden.