De notificaties van Zaurus worden beheerd door Windows, of door MacOS. Deze staan standaard ingesteld op een paar seconden echter kan dit ook ingesteld worden tot een paar minuten.

Hieronder leg ik uit hoe je dat kan doen:

In Windows:

Ga naar de Instellingen en kies vervolgens voor Toegankelijkheid.

Eenmaal daar, zorg dat Beeldscherm gekozen is. Ga vervolgens naar beneden en gebruik het uitschuifmenu om de optie ‘Meldingen weergeven gedurende’ in te stellen naar een tijd naar wens.

Let wel: Dit zorgt dat alle notificaties langer in beeld blijven. Niet alleen die van Zaurus.

MacOS

MacOS heeft helaas geen interface waarbij je dit in kan stellen. Het kan echter wel via de Terminal. Dit is iets ingewikkelder dan een paar menuutjes openen en een paar opties aan te klikken, maar door de stappen hieronder te volgen moet het wel lukken.

Open de Terminal door de Finder te openen, en daar te kiezen voor Apps. In Apps heb je het mapje Hulpprogramma's. Vanuit dit mapje kan je Terminal openen. Doe dat, en kopieer en plak onderstaande regel.

defaults write com.apple.notificationcenterui bannerTime -int 30

Hierdoor zullen de notificaties 30 seconden op het beeld blijven. Wil je dat deze langer in beeld blijven, verander de 30 dan naar een aantal seconde wat je prettig vindt.

Om het te activeren zal je als laatste even uit moeten loggen, en daarna weer in moeten loggen.