Wanneer je het whiteboard opent zal je gelijk allemaal knoppen zien:

Hieronder leggen we even in het kort uit wat ze allemaal doen:

Met deze knop vergrendel je de werkbalk voor jezelf zodat je niet per ongeluk nog aanpassingen maakt. De knop zal veranderen naar de knop hieronder.

Heb je je werkbalk vergrendeld en wil je deze weer ontgrendeld hebben, druk dan hierop.

Met deze knop kan je het whiteboard opslaan als een afbeelding. Deze afbeelding zal dan in de spreekkamer geplaatst worden waar iedereen in de spreekkamer deze kan downloaden.

Met deze knop kan je het whiteboard weer leegmaken. Alles wordt gewist. Omdat dit erg ingrijpend kan zijn, hebben we een extra bevestiging nodig dat dit gedaan mag worden. De knop verandert na het klikken in een andere knop die nogmaals ingedrukt moet worden om het definitief te maken.

Ongedaan maken / opnieuw doen.
Met de 'ongedaan maken' knop kan je, zoals de naam al zegt, een actie ongedaan maken. Mocht je daarna toch spijt hebben dat je dat gedaan hebt, dan kan je de 'opnieuw' knop gebruiken. Deze herhaalt dan de laatste actie.

Gebruik deze knop als je even niet wilt tekenen.

Met deze knop kan je een deel van het whiteboard selecteren en dan het geselecteerde deel verplaatsen naar een ander deel van het whiteboard (of juist de selectie verwijderen).

Als je het verplaatst, vergeet dan niet om nog even op 'Plaatsen' boven het geselecteerde deel te klikken om de verplaatsing definitief te maken.

Gebruik deze knop om vrij te tekenen.

Gebruik deze knop om rechte lijnen te zetten.

Gebruik deze knop om vierkanten of rechthoeken te tekenen.

Met deze knop kan je cirkels maken.

Met deze knop kan je een tekstveld maken. Met de slider kan je de lettergrootte aanpassen. Het tekstveld zelf past zichzelf aan aan de grootte van de ingevoerde tekst.

Met deze knop kan je gummen op het whiteboard. Het werkt hetzelfde als vrij tekenen, maar in plaats van iets neer te zetten kan je het wissen.

Met de slider kan je de dikte van de lijnen, of de grootte van de tekst in de tekstvelden aanpassen. Met het gekleurde vierkantje kan je de kleur van de lijnen/tekst aanpassen.

Gebruik deze knop om afbeeldingen in te voegen. Omdat je hier nogal wat opties hebt, hebben we hier een apart artikel voor aangemaakt. Deze kan je hier vinden.

Gebruik deze knop om de werkbalk te verbergen.