Errors bij het starten van een videogesprek Afdrukken

Het kan gebeuren dat je tijdens het starten van het videogesprek een error krijgt. Hieronder hebben wij de meest voorkomende problemen en de oplossingen daarvoor.

INHOUDSOPGAVE

Error publishStreamError: options.audio/video is inconsistent with tracks presented in the MediaStream. (-2006)

Wanneer je een rode balk ziet met een error code die eindigt op -2006, dan is er een grote kans dat de app geen toegang heeft tot de camera.

Je kan op de volgende manieren kijken of de web-messenger wel de camera of microfoon mogen gebruiken:

• Firefox: In Firefox zit deze instelling onder Opties -> Privacy en Beveiliging -> Toestemmingen -> Camera (of microfoon)
  • Chrome/Edge: In Chrome kan je gaan naar chrome://settings/content invoeren in je adresbalk om naar de privacy-instellingen van de browser te gaan. Hier kan je instellen of de web-app wel of niet toegang mag hebben tot de camera/telefoon.
    Chrome heeft ook nog een optie die voorkomt dat websites geluid mogen afspelen. Deze optie moet natuurlijk uit staan als je via de browser met Zaurus belt.
    Kopieer chrome://settings/content/sound naar de adresbalk in Chrome om deze optie uit te zetten.
  • MacOS: Open Safari en ga naar de web-app. Ga vervolgens naar Preferences en klik in het scherm wat opent op 'Websites' en kies daarna voor Camera of Microfoon. Hier kan je zien of Zaurus de camera/microfoon mag gebruiken.
  • Windows: Het kan ook nog zijn dat Windows zelf de boel blokkeert. Er is sinds update 1903 een instelling in Windows waarbij camera functionaliteit voor applicaties geblokkeerd kan worden. Je kan deze instellingen als volgt vinden:
    Open het startmenu en tik in 'privacyinstellingen voor camera,' of 'camera privacy settings' wanneer Windows in het engels staat.
    Dit opent een menu waarin aangegeven wordt welke Microsoft Apps toegang hebben tot de camera, of Windows de camera uberhaupt aanbiedt aan apps, of dat niet-microsoft apps toegang mogen hebben tot de camera. Zorg dat de instellingen voor Windows om de camera aan te mogen bieden aan apps, en dat niet-microsoft apps toegang mogen hebben tot de camera op toelaten staan. Zo niet, dan gaat het niet werken.

Cannot start the call. Is your webcam and/or microphone attached? -2007

Deze melding wordt gegenereerd wanneer Zaurus helemaal geen camera en/of microfoon kan vinden.

Controleer of ze beide aangesloten zijn op je systeem.

Dit komt erg vaak voor wanneer je Zaurus gebruikt in een Citrix of andere virtuele omgevingen. Deze virtuele omgeving detecteerd dan niet de camera of microfoon die verbonden is aan de machine waarop gewerkt wordt.

Start videobel-knop blijft draaien na een disconnect

Dit kan voorkomen nadat de verbinding opeens wegviel. De camera is niet vrijgegeven door Windows en daarom kan Zaurus niet meer gebruik maken van de camera.

Wat kan helpen is een simpele reboot. Hierdoor zou de camera weer vrij moeten zijn.

Het kan ook zijn dat de server nog een stream van deze gebruiker actief houd en daardoor geen nieuwe stream kan aanmaken. Omdat Zaurus multi-device is, kunnen meerdere apparaten tegelijk gebruikt worden. De behandelaar kan overschakelen naar een mobiel apapraat en hier het gesprek op afmaken. Omdat dit een ander apparaat is zal deze een andere stream aanmaken.

De inactieve stream zal vanzelf stoppen na een aantal minuten.