Videobellen (ook wel ‘videogesprekken’ of ‘videoconferenties’ genoemd, te gebruiken voor o.a. videoconsulten) kan nu heel gemakkelijk vanuit iedere bestaande Zaurus conversatie (zowel één-op-één als digitale spreekkamer), vanaf je desktop, smartphone of tablet.

Vanaf je desktop start je als volgt met videobellen:

1. Open de conversatie met diegene(n) met wie je wilt videobellen. (Heb je nog geen actieve conversatie met deze mensen? Maak dan eerst een één-op-één conversatie of een digitale spreekkamer aan.)
  2. Klik rechts bovenin op ‘Start videogesprek’. Iedere deelnemer aan de conversatie krijg nu een melding dat je een videogesprek gestart hebt, met een blauwe knop gelabeld ‘Neem deel aan het videogesprek’.

Het videogesprek ziet er dan als volgt uit:

videobellen nieuwe lay-out

Op je smartphone of tablet volg je de volgende stappen:

1. Open de conversatie met diegene(n) met wie je wilt videobellen. (Heb je nog geen actieve conversatie met deze mensen? Maak dan eerst een één-op-één conversatie of een digitale spreekkamer aan.)
  2. Druk rechts bovenin op het camera icoontje. Iedere deelnemer aan de conversatie krijg nu een melding dat je een videogesprek gestart hebt, met een knop om deel te nemen.

Op een Android telefoon ziet een videogesprek er dan zo uit:

android video call small

Let op: als je videogesprek na enkele pogingen niet wil starten, kan één van deze oplossingen uitkomt bieden:

• Herstart de Zaurus app en probeer opnieuw een videogesprek te starten
  • Herstart je computer of mobiele device en probeer opnieuw een videogesprek te starten.