Een digitale spreekkamer aanmaken doe je door op ‘Nieuw’ te klikken – in de webversie vind je deze knop bovenin het scherm, op je mobiele apparaat vind je deze knop onderin.

Als je deze knop heb ingedrukt verschijnt een menu waarin je kunt kiezen voor onder andere ‘Nieuwe spreekkamer’ – klik hierop.

Vul nu een onderwerp in, kies de contacten en collega’s die je voor dit gesprek wilt uitnodigen en stel de extra instellingen naar wens in. Je kunt kiezen of de conversatie alleen toegankelijk is voor collega’s, je kunt beslissen wie er allemaal deelnemers kunnen uitnodigen, of de spreekkamer na een bepaalde tijd gesloten moet worden, of er een default levensduur is.

Klik op ‘Maak nieuwe spreekkamer’ zodra je klaar bent.

Heb je de verkeerde instellingen veranderd of wil je nog meer mensen toevoegen op een later tijdstip? Dat kan altijd – als ‘eigenaar’ van een spreekkamer kun je bovenin de conversatie de instellingen wijzigen. Meer deelnemers uitnodigen kan via het blauwe plusje in de web-interface of via het menu bovenin aan de rechterkant ‘Deelnemers’ tab op je mobiele apparaat.